Rekontra

Selmeczi "Strabag Olajfa Koalíció"-ról beszél

A Fidesz szóvivője szerint az ellenzéki pártok Közgéppel kapcsolatos nyilatkozatai alapján kijelenthető, hogy létrejött a "Strabag Olajfa Koalíció", ugyanis az MSZP, az LMP és a Demokratikus Koalíció (DK) a legképtelenebb vádakat találja ki "a Strabag legnagyobb konkurenciája, a magyar tulajdonú Közgép ellen".

2012.07.10 17:15MTI

Az MSZP szóvivője, Török Zsolt már azt "vizionálja", hogy az ország összes menzáját egy építőipari cég, a Közgép fogja üzemeltetni, az LMP-s Karácsony Gergely pedig, "akinek Gyurcsány Ferenc munkatársaként semmi kifogása nem volt az ellen, hogy Magyarországon a sík vidéki sztrádák drágábban épülnek, mint Horvátországban, a hegyekben, most hirtelenjében a Szajol-Püspökladány vasútvonalnál bukkan erre az összefüggésre" - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében Selmeczi Gabriella, reagálva az ellenzéki pártok keddi megszólalásaira.

A DK ügyvezető alelnöke, Molnár Csaba a pártjához eljutott értesülésekre hivatkozva hétfőn azt állította, az Európai Unió csalás elleni hivatala után immár az Európai Bizottság is érdeklődik a Közgép Zrt. közbeszerzési megbízásai után, és tájékoztatást kért ez ügyben a magyar kormánytól. Erre reagálva a Fidesz szóvivője úgy fogalmazott: "megértjük, hogy az adófizetők pénzén a külföldi cégek érdekében végzett lobbizás gyengíti az ember memóriáját, de felhívjuk a figyelmét, hogy Magyarországot eddig egyetlen miniszterelnök nevezte és tartotta részvénytársaságnak. Őt úgy hívták, hogy Medgyessy Péter".

A Fidesz a "Strabag Olajfa Koalíció" pártjaival ellentétben örül annak, hogy magyar tulajdonú, Magyarországon foglalkoztató és itt adózó cégek nyernek el megrendeléseket egyre nagyobb számban - közölte Selmeczi Gabriella.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.