A tűz eloltása után már csak utómunkálatok vannak

Újra a szokásos üzemmódban működik a Mol zalaegerszegi olajfinomítója

A tűz eloltása után ismét a szokásos üzemmódban működik a Mol zalaegerszegi olajfinomítója - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes vezetője kedden.

2012.06.26 18:32MTI

Egri Gyula a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta: a tűzoltók kedd délután befejezték a beavatkozást, már csak az utómunkálatok vannak hátra.

Felidézte: 13 óra után tíz perccel a finomítóban felhasadt, felrobbant, majd begyulladt egy bitument tároló tartály. Az 500 köbméteres tartály 10-15 méter magas lángoszloppal égett.

A lakosság védelme miatt a legmagasabb riasztási fokozatot rendelték el. A helyszínre vonuló zalaegerszegi tűzoltóegységek a lángokat tíz perc alatt eloltották. A katasztrófavédelmi műveleti labor levegőszennyeződésre utaló értékeket nem mért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.