Másodszor 2 hónapon belül

KÉPEK: robbanás és tűz a Mol zalaegerszegi olajfinomítójában

Eloltották a tartályban keletkezett tüzet a Mol zalaegerszegi olajfinomítójában.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.06.26 16:03MTI
Kattintson a képre! >>> Fotó: MTI

A Mol Nyrt. közleménye szerint a zalai finomító egyik bitumenes tároló tartálya kedden a kora délutáni órákban felhasadt, a kiáramlás helyén tűz keletkezett; az üzemi személyzet és a tűzoltóság rövid idő alatt eloltotta. Senki nem sérült meg, a környezetbe káros anyag nem került, a káresemény okának kiderítésére vizsgálat indult - írta a Mol.

Az MTI információi szerint a környéken élők először a robbanás hangjára lettek figyelmesek, majd hamarosan füstoszlopot láttak az üzem fölött. Több tűzoltóautó is a helyszínre érkezett.

Május 18-án is volt egy robbanás a Mol zalaegerszegi olajfinomítójában, amikor bitumennel töltöttek fel egy ezer köbméteres tartályt, és a teteje megrepedt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.