Hatan megsebesültek

Robbanás egy romániai olajfinomítóban

Hat személy sebesült meg pénteken a romániai a Ploiestiben lévő Petrobrazi olajfinomító területén egy robbanás következtében.

2012.04.06 18:38MTI

A Hotnews hírportál, az Agerpres román hírügynökség, a Realitatea hírtelevízió és több más hírforrás beszámolója szerint három román és három osztrák munkásról van szó, öten közülük könnyebb, a hatodik viszont súlyosabb égési sérüléseket szenvedett. Mindannyiukat a Ploiesti-i korház sürgősségi osztályán ápolják.
   
A robbanás időpontjában a munkások éppen az üzemi csatornarendszer tisztítását végezték. A jelentések szerint szerencsére a detonáció nyomán nem keletkezett tűz a finomító területén, így sikerült elkerülni a súlyosabb katasztrófát.    
   
A Ploiestiben lévő Petrobrazi olajfinomítót a Petrom olajvállalat működteti, amely az OMV osztrák cégcsoport tulajdonában van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.