Pakisztán

Pokolgép robbant egy kisbuszban, halottak

Pokolgépes merénylet áldozata lett egy kisbusz hat utasa szerdán a Pakisztán északnyugati, törzsi területén található Hajbar régióban.

2012.04.04 10:48MTI

A jármű 15 embert szállított Dzsamrudba, a halálos áldozatok mellett a merényletben további hárman súlyosan megsérültek. A szélsőségesek hátországának számító térségben elkövetett támadást eddig egyetlen csoport sem vállalta magára.

Pakisztánban az utóbbi öt évben több mint ötezren vesztették életüket az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kötődő szélsőségesek merényleteiben.

Kedden egy busz legalább tíz utasával végzett egy ismeretlen fegyveres a Pakisztán északi részén található Csilaszban.

A férfi megállította a járművet, leszállította az utasokat, majd golyózáport zúdított rájuk. A támadást követően a fegyveres egy folyóba lökte a buszt. Az elkövető indoka ismeretlen, de lehet, hogy felekezeti viszályról volt szó, mivel aznap összetűzések zajlottak az iszlám vallás két ágához tartozó szunniták és síiták között Gilgitben és Csilaszban is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.