Aznap körbe is nézet

Elfogták a bíróságot robbantással fenyegető férfit

A rendőrség szerdán elfogta azt a férfit, aki kedden telefonon azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a Debreceni Városi Bíróság épületét.

2012.03.28 17:53MTI

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Kelemen Éva tájékoztatása szerint kedden 185 embernek kellett órákra elhagynia a bíróság Iparkamara utcai épületét, több tárgyalást is el kellett halasztani.

A segélyhívó számra egy közeli telefonfülkéből érkezett a bejelentés. A helyszíni szemle, adatgyűjtés és nyomkövető kutya bevetése után megállapították, hogy a telefonáló aznap járt az épületben.

A rendőrség rövidesen elfogta a gyanúsítottat, egy 31 éves hajdúhadházi férfit, akinek kedden kellett volna bevonulnia a büntetés-végrehajtási intézetbe.

A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, a szóvivő elmondása szerint "dühös volt, és úgy gondolta, borsot tör a rendőrök orra alá".

A férfit őrizetbe vették, közérdekű üzem működésének megzavarása miatt indult eljárás ellene, tettéért öt év szabadságvesztést is kaphat.

Az elmúlt hónapokban szinte heti rendszerességgel fenyegetnek robbantással debreceni intézményeket, vasútállomást, autóbusz-pályaudvart, repülőteret, egyetemet, bírósági épületeket. A rendőrség eddig két elkövetőt fogott el: februárban egy 16 éves hajdúhadházi fiút, aki tettéért 10 hónap felfüggesztett fogházbüntetést kapott, március elején pedig egy 21 éves hajdúsámsoni férfit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.