Fehérvári zsidótemető megrongálása

A hitközség válaszolt a miniszterelnök levelére

A Székesfehérvári Zsidó Hitközség elnöke válaszolt Orbán Viktor június 4-i levelére, amelyben a kormányfő együttérzését fejezte ki a székesfehérvári zsidótemető megrongálása miatt, egyúttal jelezte, utasította a belügyminisztert, hogy a lehető leggyorsabban és leghatározottabban járjon el a felelősségre vonás kérdésében.

2012.06.22 13:53MTI

Jávor Mátyás - a Fejér Megyei Hírlap honlapján olvasható - válaszában azt írta, a Székesfehérvári Zsidó Hitközség köszönettel fogadta a kormányfő levelét, amelyben Orbán Viktor felháborodásának és fájdalmának adott hangot a temetőben történt gyalázatos események miatt.

Együttérzését 2012. június 10. napján, a holokauszt áldozatainak tiszteletére tartott megemlékezésen tolmácsoltuk hittestvéreinknek - tudatta a hitközség elnöke.

"Levelében kifejtettek szerint magunk részéről is bízunk abban, hogy a hasonló antiszemita megnyilvánulások megszűnnek, és Miniszterelnök úr kormányával együtt mindent megtesz annak érdekében, hogy intézkedéseikkel garantálják a Magyarországon élő zsidóság nyugalmát és biztonságát" - áll Jávor Mátyás levelében.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője június 2-án közölte az MTI-vel, hogy ismeretlenek meggyalázták Székesfehérváron az Óvoda utcai zsidótemetőt; fekete festékkel feliratokat fújtak a ravatalozóra és több sírra. A rendőrség az ügyben rongálás minősített esete miatt nyomoz. Hétfőn az önkormányzat közleményt adott ki, amelyben jelezték: a városgondnokság helyreállítja a meggyalázott zsidótemetőt, miután a város polgármestere soron kívüli intézkedést kért. Az Óvoda utcai zsidótemetőben mintegy ezer sír van, az 1880-as évek óta

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.