Néha még krosszpályának is használják

Zsidó temetőből lopják a köveket az építkezéshez!

Építkezéshez lopják a köveket a felújított zsidó temetőből Kisvásárhelyen, időnként pedig krosszpályának használják a Zalaegerszeg-Sümeg közötti főút mellett található temetkezési helyet - írta szombati számában a Zalai Hírlap.

2010.07.17 10:45zalai hírlap

A temetőt körülvevő bástya falait több helyen megbontották, elvitték a köveket, a terület közepén pedig megsüllyedt autó nyomai látszanak - nyilatkozta a lapnak Reicz Jánosné polgármester.

A zsidó temető hosszú évtizedekig dzsungel volt, amelyet a hatvanöt lakosú település 2007-ben a megyei önkormányzat támogatásával hozott rendbe.

Kivágták a fákat, bokrokat, kiásták a földből és rekonstruálták a sírköveket, majd újra felállították őket.

Az egy esztendeig tartó munkát a Város és Faluvédő Szövetség 2008-ban Podmaniczky-díjjal ismerte el - olvasható a napilapban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.