Ötvenen voltak jelen

DK-tüntetés a Nyirő-emlékest ellen Csepelen

Tiltakozni kell a nyilasok rehabilitációja ellen, és világosan állást kell foglalni a témában - mondta Vadai Ágnes országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció (DK) tagja pénteken az emigrációban elhunyt erdélyi író, Nyirő József emlékére rendezett irodalmi est elleni tüntetésen Csepelen.

2012.06.15 20:05MTI

A politikus a csepeli Radnóti Miklós Művelődési Ház előtt tartott tiltakozáson hangsúlyozta: minden erővel fel kell hívni a figyelmet arra, hogy milyen veszélyeket rejt a Horthy-restauráció. Hozzátette, hogy a rendezvény fővédnöke egy fideszes polgármester, aki az Országgyűlésben is helyet foglal. A tüntetést - amelyen ötven ember volt jelen - az irodalmi est kezdete előtt egy órával tartották; a rendezvény végére, a Nyirő-est kezdetére megérkezett Németh Szilárd, Csepel polgármestere. A tüntetők síp- és füttyszóval fogadták, a polgármestert arra kérte a tüntetőket, hogy nézzék meg az előadást. 

A polgármester, az irodalmi est fővédnöke pénteken az MTI Önkormányzati Sajtószolgálatán keresztül közölte: az alaptantervben Nyirő József epikája és Radnóti Miklós lírája együtt szerepel a középiskolások számára előírt kötelező irodalomban. Az önkormányzat ezért már az idén érettségiző csepeli diákoknak Nyirő József: Uz Bence című regényét és Radnóti Miklós verseskötetét ajándékozza. "A döntés tudatos: nem Nyirő vagy Radnóti, hanem Nyirő és Radnóti" - hangsúlyozta a polgármester. A tüntetésen rendbontás nem volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.