Veszprém megyében Kóka újraválasztását támogatják

Kóka János: nem szólhat semmittevésről a kormány programja

Nem lehet a négyéves ciklusra kitűzött terveket félidőben, két hét alatt eldobni, és "bársonyosnak nevezett, valójában a gyanúnk szerint semmittevésről szóló programokkal" helyettesíteni - mondta Kóka János, az SZDSZ elnöke sajtótájékoztatóján pénteken Veszprémben.

2008.05.16 17:30MTI

Hozzátette: a szabad demokraták a kormány törvényjavaslatai közül csak azokat tudják támogatni, amelyek adócsökkentésről (20 százalékos egykulcsos adóról), a versenyképesség növeléséről, új munkahelyek teremtéséről és a gazdasági növekedésről szólnak. Szerinte Magyarországnak 2009-re olyan költségvetésre van szüksége, amely alacsonyabb adóbevételekkel elégszik meg, és ehhez mérten szűkíti az állam kiadásait. 

Az SZDSZ csak egy ilyen költségvetést tud támogatni - hangsúlyozta, megjegyezve: a kormánynak őszig be kell látnia, hogy csak egy ilyen költségvetés mellé van esélye többséget szervezni. A liberális pártelnök szerint az SZDSZ után az MDF és a Fidesz is belátta, hogy "egyszerű, átlátható, alacsonyabb adóterheléssel működő adórendszerre van szükség". Úgy tűnik, hogy az MDF és a Fidesz is nyitott az egykulcsos adórendszerre - vélekedett Kóka János.
 
Abban bízom, hogy a kormány ennek a belátásával őszre elkészít egy ilyen tartalmú adójavaslat-csomagot és ennek megfelelően tervezi a jövő évi költségvetést - mondta a liberális politikus. Tévedés, hogy az SZDSZ számára nincs élet és jövő a szocialistákkal való koalíción kívül. "14 év szoros partnerség és 10 évi közös kormányzás után az SZDSZ-nek egy önálló, független, becsületét őrző és értékekért kiálló liberális pártnak kell lennie" - hangsúlyozta az SZDSZ elnöke, aki szerint ennek az álláspontnak van többsége a párton belül.
 
Mint mondta, világos és önálló programot kell adniuk az ország gazdasági bajainak a megoldására. Mint mondta, nem ért egyet azokkal, akik "minden áron visszakönyörögnék magukat, az SZDSZ-t a koalícióba". Hozzátette: "nem számítok arra, hogy az SZDSZ az elnökválasztás után, annak eredményétől függetlenül, visszaoldalogna a szocialisták mellé a koalícióba" - jelentette ki Kóka János. 

Veszprém megyében az SZDSZ-es pártcsoportok túlnyomó többsége Kóka Jánosnak, a párt jelenlegi elnökének újraválasztását támogatja, a küldöttek ennek megfelelően fognak szavazni a rendkívüli küldöttgyűlésen - mondta a sajtótájékoztatón Tihanyi László, az SZDSZ megyei elnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.