A plébános indítványa

A híveket zaklatva koldulnak: szabályozó rendelet készül Szekszárdon

A koldulást szabályozó rendelet elkészítését javasolta a szekszárdi közgyűlésnek a testület közbiztonsági ideiglenes bizottsága szerdai ülésén.

2012.06.13 19:02MTI

A bizottság a kirívóan közösségellenes magatartással megvalósuló koldulást szeretné szankcionálni - mondta Horváth Kálmán (Fidesz-KDNP), a bizottság elnöke az MTI-nek.

A háromtagú testület Bacsmai László szekszárdi római katolikus plébános megkeresésére foglalkozott a kérdéssel.

A plébános az MTI-nek elmondta: azért fordult az önkormányzathoz, mert évek óta probléma, hogy a belvárosi katolikus templom előtt a híveket zaklatva koldulnak. Ha nem kapnak pénzt a koldulók, szidalmazzák a templomból kijövőket - tette hozzá Bacsmai László.

Horváth Kálmán szerint a város több területén, a kórház, bevásárlóközpontok, állomások környékén is előfordul, hogy a koldulók sértegetik a járókelőket.

A bizottság elnöke megjegyezte: a szabálysértési törvény szabályozza a koldulást. E szerint nem lehet kiskorú gyerek jelenlétében, illetve zaklató módon koldulni. Ezek az esetek a kormányhivatal hatáskörébe tartoznak, az önkormányzat a kirívóan közösségellenes magatartást szankcionálhatja - mondta Horváth Kálmán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.