Orbán levelet küld az állampolgároknak

Tájékoztatót tett közzé a kormány a nemzeti konzultációról

Tájékoztatót tett közzé a kabinet a nemzeti konzultációról, amelyben többi között felhívják a figyelmet, hogy a gazdasági témában meghirdetett társadalmi egyeztetés során a személyes adatokat az adatfeldolgozón kívül másnak nem továbbítják.

2012.05.29 17:45MTI

A tájékoztató szerint a miniszterelnök levelét eljuttatja minden Magyarországon élő, érvényes lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező, 1994. május 30. előtt született állampolgárhoz. A leveleket a Magyar Posta továbbítja.
   
Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában jelentette be, hogy új nemzeti konzultáció kezdődik, ezúttal elsősorban a munkahelyteremtéssel összefüggő kérdésekben kéri ki az emberek véleményét a kormány.
   
A kérdések közül a kormányfő példaként említette a méltányos tehermegosztás ügyét, amellyel kapcsolatban felidézte a 2010-ben kivetett bank- és válságadót. "Miután lejárt a három év, most ismét el kell döntenünk azt a kérdést, hogy ezek csak egy átmeneti válságintézkedésnek voltak-e tekinthetőek, vagy pedig azt akarják a magyarok, hogy hosszabb távon is mindez maradjon része a magyar közteherviselés rendszerének. Én az utóbbira fogok szavazni" - fejtette ki akkor Orbán Viktor.
   
A konzultációról szóló tájékoztató dokumentum rögzíti, hogy az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint, hogy az adatszolgáltatás önkéntes.
   
A személyes adatokat a kérdőív kitöltésével ismertetett véleménytől elkülönítetten kezelik, azokat továbbítására az adatfeldolgozón kívül más személynek nem továbbítják.
   
Az állampolgárok véleményüket megoszthatják személyes adataik közlése nélkül is, ebben az esetben kizárólag a kérdőívet kell visszajuttatni a válaszborítékban.
   
Ha azonban a továbbiakban is részt kívánnak venni a nemzeti konzultáció folyamatában, kérik, a kérdőívvel együtt a személyes adatok (családi és utóneve, valamint a címadatai: irányítószám, település, cím, továbbá – annak közlése esetén – e-mail címe) kezeléséhez történő hozzájárulását tartalmazó nyilatkozatát is juttassák vissza - áll a tájékoztatóban.
   
A hozzájáruló nyilatkozat aláírásával és visszaküldésével az állampolgár hozzájárul ahhoz, hogy a Miniszterelnökség (1055 Budapest, Kossuth tér 1-3.) név- és lakcímadatát (családi és utónevét, valamint a címadatait: irányítószám, település, cím), továbbá – ha azt a nyilatkozaton feltüntette – e-mail címét, kizárólag a nemzeti konzultáció folyamatában megvalósuló további kapcsolattartás, véleménykérés, tájékoztatás céljából, a nemzeti konzultáció folyamatának lezárásáig, de legfeljebb a hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig, kezelje - olvasható a tájékoztatóban.

A Miniszterelnökség megbízása alapján a hozzájáruló nyilatkozatban foglaltak alapján kezelt személyes adatok adatfeldolgozójaként a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (1094 Budapest, Balázs Béla utca 35., a továbbiakban: KEKKH) jár el.
   
Az adatkezeléssel összefüggésben, az információszabadságról szóló törvényben foglaltak szerint az állampolgár tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését vagy zárolását. Amennyiben az adatkezelés jogszerűségét kifogásolja, tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen, valamint a bírósághoz, illetve a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat - derül ki a tájékoztatóból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.