"A térség kórháza marad a térségé"

Nem államosítják a kazincbarcikai kórházat

A Szócska Miklós egészségügyi államtitkárral folytatott szerdai egyeztetés után csütörtökön Szitka Péter (MSZP), a város polgármestere bejelentette: nem államosítják az észak-borsodi, kazincbarcikai kórházat.

2012.03.29 13:55MTI

A polgármester elmondta, hogy szerdán Héjja Mária kórházigazgatóval a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban egyeztetett a kórház sorsáról. Közölte: a kormányzat által március 28-án államosításra kijelölt 55 kórház között nem szerepel a kazincbarcikai kórház.
   
Szócska Miklós "nagy plénum előtt jelentette ezt ki (...), tehát az államosítás nem érint minket. Ez azért is van, mert a debreceni egyetemmel kötött szerződésünk komplex, hosszú távú és előnyös mindenki számára. Azt a kormányzati ígéretet is megkaptuk, hogy ha ebben bármilyen változást, változtatást terveznének, akkor előtte feltétlenül egyeztetnek velünk" – mondta a polgármester.
   
A "sok egyeztetés, lobbi és munka meghozni látszik gyümölcsét, a térség kórháza marad a térségé, a működtető pedig továbbra is a Debreceni Egyetem lesz" - ismertette a polgármester.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.