Tiszta táblák

Sulibuli: az "államosított" igazgatók nem félnek

Jót tesz az egészséges versenyhelyzet az állami fenntartásba vett iskolák mindennapjaiban - állítják az érintett vezetők, akik szerint nem okoz fennakadást az igazgatók újrapályáztatása az érintett intézményekben.

2012.02.14 07:29ma.hu

Számos közoktatási szervezet és a pedagógus-szakszervezetek is tiltakoztak az elmúlt hetekben a kormány döntése ellen, amely szerint az államhoz január elsejétől átkerült 214 megyei fenntartású iskolában március végén felmondanak az igazgatóknak, és új pályázatot írnak ki. A szakmai szervezetek szerint súlyosan megzavarja az intézmények életét, és a működést is veszélyezteti a tanév közbeni vezetőváltás - írja a Magyar Hírlap.

,,Ha az intézményvezetők nyomon követik az oktatáspolitikai változásokat, akkor nem érhette őket meglepetésként, hogy kiírták az intézményvezetői pályázatokat, és felkészültnek kell lenniük erre a megméretésre is. A működést ez semmiféleképpen nem zavarhatja, ami az intézményvezető felelőssége is" - mondta a Magyar Hírlapnak Mikesy György, a váci Cházár András iskola igazgatója, aki ismét indulni kíván a vezetői pályázaton, tizenhárom éves igazgatói pályafutása alatt immár ötödször. Hozzátette, az átadás-átvétel közvetlenül nem érinti a közoktatási intézményekben folyó oktatási-nevelési munkát, ,,ha a vezetők nem viszik be intézményükbe azt, ami az érintett felekre - a régi és új fenntartókra - tartozik".

Kiss Attila, a szintén állami fenntartásúvá vált Csongrádi Oktatási Központ, Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója arról számolt be, hogy náluk sem várható probléma a nevelési munkában, mivel a jelenlegi igazgató és a pályázaton esetlegesen nyertes új igazgató augusztusig közösen vezeti az iskolát.

,,Mivel a pályázatokon a korábbi vezetők is indulhatnak, úgy gondolom, esélyesként vállalhatják a versenyt mint az intézményüket jól ismerő szakemberek - hangsúlyozta az igazgató. - Testnevelőként magam is a korrekt verseny híve vagyok, és minden intézménynek csak jót tesz a megméretés, amely tiszta helyzetet teremt. Önmagában az, hogy az intézményvezetőknek újra meg kell méretniük magukat, nem tekinthető olyan jelenségnek, ami alkalmas arra, hogy megzavarja az intézmények napi működését."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.