Már nem az intenzív osztályon kezelik

Javult a bántalmazott tiszakécskei baba állapota

Már nem az intenzív osztályon kezelik azt a csecsemőt, akit két hete szállítottak Tiszakécskéről a fővárosi Heim Pál Gyermekkórházba bántalmazás miatt életveszélyes állapotban.

2012.03.23 11:20MTI

Harmat György, az intézmény főigazgatójának közleménye szerint az egy hónapos korában az intenzív osztályra felvett csecsemő állapota sokat javult, de még hosszas kórházi kezelésre lesz szüksége.
   
A csecsemőt kórházi kezelése után áthelyezik az érvényes gyámügyi határozatban kijelölt intézménybe - közölte a főigazgató.
   
A kisfiút március 7-én súlyos koponya- és végtagsérülésekkel, valamint életveszélyes belső szervi sérülésekkel szállították kórházba, miután a tiszakécskei önkormányzat gyámügyi ügyintézője feltehetően bántalmazásból származó sérüléseket észlelt rajta. A gyermeket egyedül nevelő, 22 éves anyát életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezték.
   
Ügyészségi források szerint a nő korábban is bántalmazás gyanújába keveredett másik gyermekével kapcsolatban: 2006-ban szintén egy hónapos kisfiát életveszélyes koponyasérüléssel szállították kórházba. A rendőrség akkor ismeretlen elkövető ellen indított eljárást, de végül az nem hozott eredményt, mert a nő és akkori élettársa tagadták, hogy bántották volna gyermeküket.
   
Az MTI információi szerint a gyermekét egyedül nevelő anya ezúttal azt állítja, hogy véletlen baleset történt.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.