Megvédenék Károlyit

Szoborőrséget gründolnak a szocik: senki sem figyel rájuk?

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint amikor az MSZP szoborőrséget "gründol" a Kossuth térre, Károlyi Mihály szobrának megvédésére akkor megint a bukott, majd az MSZP-ből kivált egykori miniszterelnök alkotmánybírósági blokádjának ötletét majmolja, hogy a "kiábrándult tömegek ismét rájuk figyeljenek."

2012.03.20 11:16MTI

A kisebbik kormánypárt keddi közleményében azt írta: az MSZP nem tud és – úgy látszik – nem is akar kilépni Gyurcsány Ferenc árnyékából. ű

A KDNP szerint az MSZP-nek inkább a belső megújulás útjaira- és nem a Kossuth térről kivezető utakra kellene koncentrálnia, s a mély erkölcsi válságból legalább szalonképes állapotba lenne kívánatos felküzdeni politikai formációját. "Az MSZP ne árnyakkal hadakozzon, hanem álljon ki hazája és választói érdekei mellett" - zárul a kommüniké.

Az MSZP hétfőn jelentette be, hogy "őrséget" állított a budapesti Kossuth térre, hogy így tiltakozzon a Károlyi Mihály-szobor eltávolítása ellen. Molnár Zsolt, az ellenzéki párt budapesti szervezetének elnöke sajtótájékoztatóján elmondta: a következő két hétben szoborőrség áll a Kossuth tér északi parkolójának kapujában, ahol napközben kerületi és országgyűlési képviselők, aktivisták, szimpatizánsok állnak majd.

Szavai szerint Károlyi Mihály sokat tett az újkori magyar demokráciáért, a munkavállalói jogokért, köztársasági elnöksége idején vezették be a demokratikus választási törvényt, a sajtó- és gyülekezési szabadságot, s elutasította a trianoni békeszerződés. Jelezte: elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány egy "presztízsberuházás kapcsán szembemenjen ezekkel az értékekkel".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.