Ki fizeti az akciót?

Békemenet - Öt kérdésre vár választ az MSZP

Az MSZP öt kérdést intézett Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterhez, valamint Bayer Zsolt újságíróhoz annak kiderítésére, milyen kapcsolat áll fenn a kormány és a Békemenet között.

2012.03.14 13:52MTI

A szocialista párt közleményében emellett arra is kíváncsi, hogy milyen pénzügyi támogatásban részesíti a kormány a Békemenetet, illetve "kerül-e közpénz a békemenetre buszoztatott polgárok költségeinek megtérítésébe". Az MSZP tudni szeretné továbbá, hogy "ki fizeti a Békemenet plakátjait, a Békemeneten részt vevő vidékiek, külföldiek utaztatását, szállását, ellátását". A szocialisták utolsó kérdésükben arra is választ várnak, "minek köszönhető, hogy a Békemenet szervezésében főszerepet vállaló jobboldali médiumokban drasztikusan megnőttek a fideszes vezetés alatt álló állami intézmények reklámjai az első Békemenet időszakában".
   
Az MSZP közleményében úgy fogalmaz, már a korábbi Békemenetet is beárnyékolta annak gyanúja, hogy az kormánytámogatással jött létre, sőt közpénz is szerepet játszott annak létrejöttében, így elvárják, hogy a szervezők és a kormány tisztázza a felmerült gyanúkat. A párt "véletlenszerű egybeesésként" említi, hogy "március 15-én fél kettőkor egy időben indul el a kormánnyal szimpatizáló állampolgárok +teljes mértékben kormánytól függetlenül+ szerveződő Békemenete és a közigazgatási minisztérium ugyanonnan ugyanoda tartó ünnepi menete".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.