Börtönnel büntetnék a fa- és terménylopást

Aki fát vagy terményt lop, azt önfenntartó börtönbe zárná a Jobbik

Szerintük az elmúlt időszakban a vidék közbiztonsága annyira megromlott, hogy 2 év szabadságvesztést is adna azoknak, akik jogos tulajdonosaik helyett aratják le a termést.

2012.02.22 14:25MTI

A Jobbik azt kezdeményezi, hogy a jövőben akár 2 év szabadságvesztéssel is büntethető legyen az, aki mezőgazdaságilag hasznosított területről fát, terményt, vagy gazdálkodáshoz szükséges eszközt lop - jelentette be Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese. Az erről szóló törvénymódosító javaslatot szerdán be is nyújtja a jobbikos politikus a Büntető törvénykönyvről szóló törvényhez.

Az ellenzéki képviselő szerint a szigorításra azét van szükség, mert az elmúlt időszakban a vidék közbiztonsága annyira megromlott, hogy több helyen megszűnt a mezőgazdasági termelés, mert "rendszeresen nem azok szedték le a termést, akik gondozták azt". Egyre gyakoribb a terménylopás, amely néhány helyen már szervezett módon zajlik - hangsúlyozta. Volner János hozzátette: az így bezárt bűnözőknek önfenntartó börtönöket hozna létre a Jobbik. A rabokat egyrészt börtöngazdaságban, másrészt pedig külső helyszíneken dolgoztatnák, a terménylopás miatt elítélteket pedig egy országos fásítási programban, illetve a börtönök saját élelmiszerigényének megtermelésében alkalmaznák - ismertette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.