Agyonverte betegtársát

Előzetesben a szentesi pszichiátria gyilkosa

Harminc napra elrendelte az előzetes letartóztatását a Szegedi Városi Bíróság kedden annak férfinak, aki olyan súlyosan bántalmazta egyik betegtársát a szentesi kórházban, hogy az belehalt sérüléseibe.

2012.02.07 17:05MTI

Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a 34 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy hétfőre virradó éjjel a szentesi Bugyi István Kórház pszichiátriai osztályán hangoskodó ápolttársát olyan súlyosan bántalmazta, hogy a 67 éves sértett – orvosi beavatkozás ellenére – belehalt sérüléseibe.
   
A férfival szemben halált okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.
   
A bíróság szerint a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a gyanúsított önkárosító és másokkal szemben is többször tanúsított agresszív magatartására figyelemmel, pszichés körülményeiből adódóan megalapozottan tartani lehet attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.
   
A Szegedi Városi Bíróság döntése jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.