Harc az újabb "sarc" ellen

A Jobbik felháborítónak tartja a budapesti útdíj ötletét

A párt budapesti elnöke szerint a Jobbik szerint felháborító a budapesti útdíj fővárosi városvezetés által kezdeményezett ötlete és megdöbbentő, hogy sajtóhírek szerint a kormány is támogatja ezt, vagyis a kabinet "másfél éve minden egyes problémát egyféleképpen old meg: az emberekre újabb adót vet ki és megsarcolja őket".

2012.01.30 11:52MTI

Szilágyi György arra reagálva nyilatkozta ezt, hogy az Index hírportál hétfőn arról írt: a kormány támogatja Tarlós István budapesti főpolgármester javaslatát a havi tízezer forintos úthasználati díjról a BKV finanszírozása érdekében. A díjat a főváros területén minden közutat használó gépkocsira meg kellene váltani, papíralapú matrica formájában, ára a BKV-bérlethez hasonlóan havi 10 ezer forint lehetne, meglétét pedig a rendőrség ellenőrizné, áll abban az anyagban, amit a kormány szerdai ülésén tárgyal - írja az Index.    

A Jobbik budapesti elnöke szerint "Bokros Lajos kisinas ahhoz képest, amit az Orbán-Matolcsy páros művel" az emberek folyamatos megszorításával és sarcolásával. Ezzel szemben a Jobbik több javaslatot is kidolgozott már a BKV finanszírozására: ilyen például a jegyárak áfa-tartalmának 5 százalékra csökkentése és a jövedéki adó csökkentése, amelyekkel a jelenlegi jegyárak mellett is azonnali bevétel-növekedést lehetne elérni - mondta Szilágyi György.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.