Megtagadták Magyarország törvényalkotási jogát

Jobbik: a gyarmatosítás utolsó fázisához érkeztünk

A Jobbik szerint az Európai Bizottság döntése azt jelzi, hogy "a gyarmatosításnak az utolsó fázisához érkeztünk", amikor Magyarország önálló törvényalkotási jogát is megtagadják.

2012.01.17 18:12MTI

A párt az EU-ból való mielőbbi kilépést sürgeti és ügydöntő népszavazást kezdeményez.
   
Gyöngyösi Márton, a párt frakcióvezető-helyettese közleményében azt írta: "aki ismeri a gyarmatosító birodalmak természetét", nem lepődhet meg azon, hogy "a hónapok óta fenyegetőző" Európai Bizottság úgy döntött, Magyarország ellen három törvény ügyében is kötelezettségszegési eljárást indít.
   
A párt álláspontja szerint "Brüsszel lépése tökéletesen illeszkedik abba a stratégiába, amit a Nyugat több mint két évtizede folytat Magyarország szuverenitásának teljes felszámolása érdekében". A frakcióvezető-helyettes úgy vélte: "a gyarmatosításnak az utolsó fázisához érkeztünk, ahol már hazánk önálló törvényalkotási jogát is megtagadják".
   
Gyöngyösi Márton szavai szerint Brüsszel "sokkal rosszabb", mint Moszkva, mert "amíg Moszkva egy nyíltan és bevallottan elnyomásra, valamint katonai megszállásra épülő rendszert működtetett, addig Brüsszel álcázva, a demokrácia" és a szabad világ közös értékeinek "hazug jelszavai mögött hajtja végre gyarmatosító politikáját".
   
"Tekintettel arra, hogy a magyar politikai elit, köztük maga Orbán Viktor miniszterelnök is alkalmatlannak bizonyult a nemzeti érdekeink hatékony képviseletére az Európai Unióban, a Jobbik továbbra is az EU-ból való mielőbbi kilépést sürgeti és ügydöntő népszavazást kezdeményez" - zárta közleményét Gyöngyösi Márton.
   
José Manuel Barroso elnök kedden Strasbourgban jelentette be az Európai Bizottság döntését, miszerint a testület három kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen. Az eljárások egyike a jegybank függetlenségét érintő szabályozással kapcsolatos, a másikat a bírói tevékenység felső korhatárára vonatkozóan, a harmadikat pedig az adatvédelmi hatóság függetlenségéről szóló szabályokat érintően indítják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.