Aláássa a Magyarországgal szembeni bizalmat?

A Jobbik szerint óriási károkat okoz Orbán nyilatkozata

Volner János az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese közölte: a Jobbik szerint Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli nyilatkozata aláássa a Magyarországgal szembeni bizalmat és óriási károkat okoz a magyar nemzetgazdaságnak.

2012.01.13 12:38MTI

Orbán Viktor pénteken reggel az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában nyilatkozta azt, hogy Magyarországnak azért van szüksége a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) hitelre, hogy ne a pénzügyi bizonytalanság kérdéseivel kelljen foglalkoznia, hanem a gazdaság növekedésre összpontosíthasson.    

Volner János szerint ezzel a nyilatkozatával Orbán Viktor félre akarja vezetni a hazai közvéleményt, hiszen "mindenki tisztában van azzal, hogy a magyar gazdaságpolitika működésképtelen".    

A jobbikos politikus emlékeztetett rá, hogy az Orbán-kormány hivatalba lépése óta 2103 milliárd forinttal nőtt az államadósság, miközben "eltűnt" 2000 milliárd forintnyi magánnyugdíjpénztári vagyon, vagyis a kormány gazdaságpolitikája másfél év alatt több mint 4 ezer milliárd forint mínuszt hozott Magyarországnak.    

Volner János szerint Orbán Viktornak arra kellene kérnie a magyar embereket, hogy vásárlásaiknál részesítsék előnyben a magyar termékeket, nyaralásaikat belföldre tervezzék és magtakarításaikat pedig magyar állampapírokba fektessék, ezzel is segítve a magyar gazdaságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.