Leváltanák Orbánt

Kaposvár - Civilek és pártok tüntettek a kormány ellen

Civilek és pártok tüntettek csütörtök este Kaposváron a kormány politikája ellen. A Magyar Szolidaritás Mozgalom (MSZM) somogyi szervezetének felhívására mintegy háromszázan jelentek meg a város főterén.

2012.01.12 19:48MTI

A szervezők közlése szerint az Egyedül nem megy jelszóval a Facebookon meghirdetett akció célja "Orbán Viktor kormányának leváltása, szakértői kormány felállítása", ezt olyan demokratikus koalíció létrehozásával képzelnek el, amely társadalmi összefogáson alapul, és képes kivezetni az országot "a gazdasági és etikai válságból".
   
A tüntetéshez csatlakozott a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt, a Polgári Szabadság Platform, a Somogyért Egyesület, a Szabad Demokraták Szövetsége és a Szövetség az Egységes Magyarországért. A pártok képviselői - most először - lehetőséget kaptak a néhány perces megszólalásra.
   
A Lehet Más a Politika kaposvári szervezete a baloldali pártok részvétele miatt távol maradt.   
   
A felszólalók mindegyike a párthovatartozástól független összefogás fontosságát hangsúlyozta, annak érdekében, hogy "mindenki félelem nélkül, egy demokratikus jogállamban élhessen".   
   
A Magyar Szolidaritás Mozgalom nyilatkozatban is megfogalmazta, hogy a kormány leváltását kívánja elérni. A rendezvényen felolvasott dokumentumban hosszasan részletezték, mivel nem értenek egyet, és ezt a résztvevők hangos helyesléssel, tülköléssel fogadták. Mint ismertették, tiltakoznak egyebek mellett az alaptörvény, az új választójogi törvény, a kormány gazdaságpolitikája ellen, a munkavállalói jogok folyamatos csorbítása, a demokratikus intézményrendszer lebontása miatt. 
   
A résztvevők egyúttal szolidaritásukat fejezték ki  az MSZM társelnöke, a kaposvári Árok Kornél mellett, akinek megszüntették függetlenített elnöki státuszát a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezeténél, s miután nem fogadta el a felkínált pécsi tűzoltóálláshelyet, felmentették hivatásos szolgálati viszonyából.
   
A hozzávetőleg egyórás tiltakozó megmozdulás helyszínét a rendőrség biztosította. A tüntetés rendbontás nélkül ért véget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.