Demonstráció március 15-én az Erzsébet hídnál

"Egymillióan a sajtószabadságért" - A Főpolgármesteri Hivatal egyeztetne

Szeneczey Balázs főpolgármesteri kabinetfőnök közölte: a Főpolgármesteri Hivatal nem kívánja megakadályozni, hogy az "Egymillióan a sajtószabadságért" (EMS) civil szerveződés 2012. március 15-én demonstrációt tartson az Erzsébet híd környékén, és kész egyeztetést folytatni a rendezvény szervezőivel a részletek tekintetében.

2012.01.17 17:34MTI

Az Index korábban arról írt, hogy az EMS március 15-re a fővárosi Szabad sajtó útra tervezett gyűlést, de kiderült, hogy a Főpolgármesteri Hivatal a szomszédos Erzsébet híd egészére közterület-használati megállapodást kötött Budapest Főváros Önkormányzatával. Bár az ünnepi rendezvények nem érintik a (híd pesti hídfőjénél lévő) Szabad sajtó utat, az EMS-nek egyezkednie kellene a főváros vezetésével.
   
A portál arról is beszámolt: ugyanaznap a környékre (a Jégbüféhez, a Március 15-e térre, a Ferences templomhoz és a budai Döbrentei térre) magánszemélyek korábban négy kisebb rendezvényt is bejelentettek.
   
Szeneczey Balázs közleményében jelezte: bár a főváros közterület-használati megállapodással rendelkezik a terület vonatkozásában, kész egyeztetni.
   
"A jelenlegi jogi környezetben koordináló tevékenységével a főváros vezetése biztosítani kívánja, hogy a gyülekezési jog, mint alapvető demokratikus jog, és a nemzeti ünnepek méltósága ne sérüljön" - írta a kabinetfőnök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.