Horváth Zoltán lemondott tisztségéről

Tiffán Zsolt a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke

Tiffán Zsolt fideszes országgyűlési képviselőt választotta elnökének a Baranya Megyei Közgyűlés pénteken.

2012.01.13 12:59MTI

A választásra azért volt szükség, mert a korábbi elnököt, a szintén fideszes Horváth Zoltánt a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet területi igazgatójának nevezték ki, így december végén lemondott tisztségéről.
   
Tiffán Zsoltot közvetlenül azután jelölték az elnöki posztra, hogy megkapta a távozó Horváth Zoltán közgyűlési mandátumát.
   
Az új vezető megköszönte a bizalmat, és programjában azt ígérte: új korszak kezdődik Baranya és a megyei önkormányzat életében, amelyet a nyitottság, a láthatóság és a kemény munka jellemez majd. "Olyan megyei önkormányzatot szeretnék felépíteni, amelyről minden baranyai településvezető, minden baranyai ember tudja, hogy ez a testület, ez az intézmény érte dolgozik" - mondta.
   
Tiffán Zsolt hangsúlyozta: segítő kezet nyújtanak mindazoknak, akiknek erre szükségük van, partnerei lesznek mindenkinek, aki tud és akar is tenni a megyéért. Úgy vélte, hogy Baranya az ország egyik legszerencsésebb, legszebb megyéje, a baranyaiak pedig az ország legszerencsésebb emberei lehetnek a jövőben. Ehhez ki kell használni a megye gazdag történelmi múltjából, borászatából, fürdőkultúrájából és egyebek mellett kulturális és természeti értékeiből származó adottságait.
   
A politikus kitért az ország egyik legszegényebb vidékének tartott dél-baranyai Ormánságra is. Szavai szerint az ott élők sorsát jobbra fordítani, hitüket visszaadni "embert próbáló, de megtisztelő feladat". "Egy emberöltőig is eltarthat, de meglesz" - jegyezte meg.
   
Tiffán Zsolt elmondta: célja, hogy Baranyát a lakói és adottságainak köszönhetően az ország egyik ékköveként tartsák számon, továbbá az is, hogy belföldön és külföldön egyaránt népszerűsítse a megye értékeit, lehetőségeit. Szükségesnek nevezte a megyeszékhellyel, Péccsel való kapcsolat erősítését, mert meggyőződése, hogy Pécs és Baranya csak együtt lehet sikeres.
   
"Fontos az is, hogy ebben a nehéz gazdasági környezetben emeljük fel fejünket, rázzuk meg magunkat, és mondjuk ki azt, hogy mi nem vesztesei, hanem nyertesei akarunk lenni ennek az időszaknak. Nem vesztesek, hanem nyertesek leszünk, nem túlélünk, hanem boldogulni és élni akarunk. Nem problémákat gyártunk, hanem feladatokat oldunk meg és legyőzzük az akadályokat" - fogalmazott Tiffán Zsolt. Hozzáfűzte: ebben a munkában számít mindenkire, aki hajlandó ezért keményen dolgozni, és rá is számíthat mindenki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.