Demonstráció az Operánál

Tudósítás képekben: rengetegen utálták az Operánál Orbánt

Hétfőn éjjel tizenegy óra után távoztak az Operával szemben, az Andrássy út járdáján tiltakozó emberek.

TÍZEZREK AZ OPERÁNÁL - NÉZZE MEG KÉPEINKET! képgaléria

2012.01.03 07:51MTI

A civil szervezetek és "demokratikus ellenzéki pártok" szervezésében tartott budapesti demonstráció résztvevői előzőleg az alaptörvény és a sarkalatos törvények visszavonását követelték az Andrássy út és a Nagymező utca sarkánál elhelyezett színpadnál, azelőtt, hogy a dalszínházban ünnepi gálaestet rendezett a kormány az alaptörvény hatálybalépése alkalmából.

Az operaháznál ellentüntetést is szerveztek, amelyre egy szélsőjobboldali portál hívott fel.

A civilek tüntetése alatt az Opera épülete előtt is tiltakozott több száz ember. Számuk akkor apadt rohamosan, amikor a rendőrség megkezdte levonulását az operaház elől. A demonstrálók az este folyamán a gálaest vendégeit fütyüléssel és bekiabálásokkal fogadták. Többször skandálták a vendégek távozásakor is: "Diktátor!"; "Szégyelld magad!"; "Orbán takarodj!".

A gálaest vendégei a dalszínház oldalbejáratain át távoztak.

A rendőrség elvonulása után megindult az autóforgalom, és a kisföldalatti is megállt már az Opera megállójánál.

Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn éjjel azt közölte az MTI-vel, hogy a demonstráción egy embert állítottak elő jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt. Tájékoztatása szerint a tüntetésen rendbontás nem történt.

KATTINTSON A KÉPRE! (MTI)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.