Pénzügyi védőhálók

IMF-tárgyalások: Matolcsyék már nagyon reménykednek

Magyarországnak továbbra is szüksége van egy pénzügyi védőhálóra, a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval (EU) január első felében kezdődnek a hivatalos tárgyalások, amelyekhez a kormány nagy reményeket fűz - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

2011.12.22 15:18MTI

Elmondta: a kormány elővigyázatossági hitelkeretről szeretne tárgyalni az IMF-fel és az EU-val.

Matolcsy György kérdésre válaszolva politikai indíttatású támadásnak nevezte, hogy a Standard&Poor's (S&P) leminősítette Magyarországot, és hangsúlyozta: bár Magyarország pénzügyi sebezhetősége magas, a gazdasági fundamentumai erősek. Arra a felvetésre, hogy a leminősítés egyik oka a jegybanktörvény, a miniszter úgy reagált: "ha ez a valódi ok, akkor miért nem várták meg a jegybanktörvényről való szavazást?".

Kiemelte: az Országgyűlés egy olyan jegybanktörvényről szavaz majd, amely elfogadja az Európai Központi Bank véleményét és javaslatait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.