Orbánt tennék a küldöttség élére

Gyurcsányék azonnal visszahívatnák az IMF-delegációt

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel a kormányt, hogy azonnal hívja vissza Magyarországra a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Bizottság küldöttségét.

2011.12.22 13:55MTI

A Gyurcsány Ferenc vezette párt Orbán Viktort akarja a magyar tárgyalódelegáció élén látni.
   
Erről Molnár Csaba független parlamenti képviselő, a DK alelnöke tájékoztatott, hozzátéve: sürgetik, hogy a kormány minél előbb állapodjon meg az IMF-fel egy készenléti hitelkeretről, és ne reménykedjen abban, hogy a 2008-astól eltérő egyezséget köthet.
   
A politikus arra reagált így, hogy a Standard&Poor's nemzetközi hitelminősítő megvonta a befektetési ajánlású besorolást Magyarországtól. Molnár Csaba szerint ezért - illetve mert korábban hasonló döntést hozott egy másik hitelminősítő, a Moody's is - félő, hogy eladhatatlanná válnak a magyar állampapírok és így államcsőd közeli helyzet alakulhat ki.
   
Emellett szorgalmazta, hogy Orbán Viktor hozza nyilvánosságra azt a válaszlevelet, amely José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének küld, aki korábban a Magyar Nemzeti Bank függetlenségével kapcsolatos aggodalmait fogalmazta meg Orbán Viktornak.
   
Molnár Csaba arra is kitért, hogy a DK álláspontja szerint a mostani válságot a három évvel ezelőttivel szemben a kormány gazdaságpolitikai hibái okozták, illetve hogy akkor egyetlen hitelminősítő sem sorolta bóvli kategóriába az országot. Hozzátette: ma - a magán-nyugdíjpénzátri vagyon állami kezelésbe vonásával 3 százalék alatt tartott hiány kivételével - minden gazdasági mutató rosszabb, mint a kormányváltáskor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.