Konferencia a megelőzés lehetőségeiről

A média és az öngyilkosságok - BeszÉljünk róla!

BeszÉljünk róla! - A média pozitív szerepe az öngyilkosságok megelőzésében címmel rendez konferenciát csütörtökön Budapesten a média- és hírközlési biztos neves szakemberek közreműködésével.

2011.12.07 17:08MTI

A rendezvény célja, hogy felkészítse a médiaszakembereket az öngyilkossági esetek sajtóban történő bemutatásának helyes kommunikációjára.
       
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Szóvivői Irodájának közleménye szerint az öngyilkosságok médiában történő megjelenítésének nézőkre, hallgatókra, olvasókra való hatását számos kutatás bizonyítja, minden egyes befejezett öngyilkosság körülbelül hat további ember életére van kihatással.       
A rendezvényen előadást tart Kopp Mária, Fekete Sándor, Rihmer Zoltán és Benedikt Till pszichiáterek és Oriold Károly, a Lélekben Otthon Alapítvány alapítója.
       
Bodonovich Jenő média- és hírközlési biztos sajtótájékoztató keretében bemutatja a médiaszakemberek számára készített ajánlástervezetét az öngyilkosságok tudósításáról.
        
Ezt követően pszichiáterek, pszichológusok és a lelki segélyszolgálat munkatársai interaktív kiscsoportos foglalkozások keretében készítik fel a résztvevőket a következő témában: az öngyilkossággal kapcsolatos attitűdök, előítéletek, jó és rossz gyakorlat az öngyilkossági események médiában történő megjelenítésében.
        
"A média- és hírközlési biztos kiemelt feladatának tekinti a tájékoztatást, és a jó kapcsolat kialakítására törekszik a civil szervezetekkel, társhatóságokkal és a média szereplőivel, a sajtó képviselőivel egyaránt. A konferencia kiemelt célja a szakemberek felkészítése az ilyen esetek helyes kommunikációjára, hasznos javaslatokkal, tanácsokkal szolgálni a sajtó munkatársai számára a témával kapcsolatban" - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.