11 ember meghalt

Öngyilkos merénylet Bagdadban: tucatnyi halálos áldozat

Öngyilkos merényletet követtek el hétfőn az iraki főváros egyik börtöne előtt, és a robbanásban 11 ember meghalt - közölte a rendőrség.

2011.11.28 08:10MTI

A merénylő az általa vezetett autót robbantotta fel az al-Hut börtön előtt egy olyan időpontban, amikor az intézmény sok alkalmazottja tartott éppen befelé az épületbe. A robbanásnak legalább 15 sebesült áldozata is van.

Irakban egy héten belül ez már a harmadik súlyos merénylet, ami az utóbbi időszakhoz képest kiugrónak számít, és emiatt felvetődik a kérdés, hogy az iraki biztonsági szolgálatok képesek lesznek-e fenntartani a rendet az országban, miután az amerikai erők az év végén kivonulnak Irakból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.