Kovácsics Ádám visszaadná fizetését a lakosoknak

II. kerületi választás - Meglehet az ország első "nem megélhetési" politikusa

A Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) közlése szerint országgyűlési képviselő-jelöltje, Kovácsics Ádám, megválasztása esetén egész képviselői fizetését visszaadja a II. kerület lakosainak.

2011.11.11 15:52MTI

Kovácsics Ádám Magyarország első nem megélhetési politikusa lesz, amennyiben a polgárok a hétvégi, II. kerületi időközi választáson a személye mellett döntenek - közölte az MDF-ből alakult párt.
   
A JESZ közleménye szerint Kovácsics Ádám úgy határozott, ha megválasztják, egész képviselői fizetését visszaadja a kerület lakosainak. Az összegyűlő pénzből rászorultsági sorrendben rezsimentessé alakítaná a II. kerületben élők otthonait.
   
Kovácsics Ádám vállalja, hogy az összes szakipari munkát kerületi vállalkozó végzi majd el legálisan, az összes szükséges anyagot kerületi kereskedőtől legálisan veszik meg, így az ebből befolyó helyi adók visszajutnak a kerületi lakosokhoz. A nemzet minden tagja számára pedig azért jár haszonnal ez a munka, mert minden rezsimentes otthon azt jelenti, hogy csökken az ország importenergia-igénye - ismerteti a közlemény.
   
Vasárnap időközi országgyűlési képviselő-választást tartanak a főváros II. kerületében, a 2-es számú választókerület 56 szavazókörében több mint 49 ezer választópolgár adhatja le szavazatát reggel 6 és este 7 óra között.

A voksolást azért kellett kiírni, mert a parlament az egyéni választókerületben mandátumot szerző fideszes Balsai Istvánt alkotmánybíróvá választotta, a két tisztség pedig összeférhetetlen egymással. A választási bizottság öt jelöltet vett nyilvántartásba: Bodor Zoltán (Jobbik), Karácsony Gergely (LMP), Kovácsics Ádám (Jólét és Szabadság Demokrata Közösség), Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) és Lévai Katalin (MSZP).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.