Ha nem is fegyverrel...

Harrach Péter: a szabadságunkért küzdünk ma is

Ha nem is fegyverrel, de a szabadságunkért küzdünk ma is, és ez a küzdelem ugyanúgy csak a közösségek összefogása révén vezethet eredményre, mint 1956-ban - mondta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az 1956-os forradalom emléknapján, vasárnap a Pest megyei Erdőkertesen.

2011.10.23 18:57MTI

A kereszténydemokrata politikus szavai szerint ,56 a tiszta emberek tiszta forradalma és szabadságharca volt. A küzdelem nem a hatalom megszerzéséért, vagy a pénzért, hanem a félelem világából való kitörésért folyt.

Sokszor meg kellett már küzdenünk a szabadságunkért - mondta Harrach Péter, aki a történelem ismert személyiségeit hozta fel példaként arra, miként vezethet sikerre a szabadság utáni vágy, és milyen erőt adhat a felszabadulás élménye.

Bár nem fegyverrel, de ma is egyfajta szabadságharcot folytatunk – fogalmazott a politikus.

Mint mondta: a pénzvilág képviselői adósságba verték az országot, és ez ellen ugyanúgy fel kell lépnünk, mint a hagyományos értékeket, normákat és közösségeket gyengítő eszmék ellen.

Mint kifejtette, ilyenkor mindig érdemes ,56 hőseire gondolnunk, hisz mi is csak akkor jutunk előbbre, ha az egyéni célok helyett a közösség érdekeit tartjuk szem előtt.

A KDNP frakcióvezetője örömét fejezte ki amiatt, hogy a községben épp ezen az ünnepen avathatták fel a Szent István parkot. Nagy küzdelemre és széles körű összefogásra volt szükség e beruházás megvalósításához, de épp az ilyen és ehhez hasonló erőfeszítések segíthetik hozzá a közösségeket, az országot a talpra álláshoz.

Az emberek ereje és a bennük élő remény lehet a záloga annak, hogy megvalósítsuk mindazt, ami még előttünk áll – fogalmazott Harrach Péter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.