Meghallgatták a tanúkat

Folytatódott Nagy Imre és társainak pere

Jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével vádolja Eger volt szocialista polgármesterét, egyben a Egri Többcélú Kistérségi Társulás korábbi vezetőjét az ügyészség abban a perben, amely tanúk meghallgatásával folytatódott pénteken az Egri Városi Bíróságon.

2011.10.07 14:19MTI

Az ügyészség magánokirat hamisítással is vádolja Nagy Imrét és három társát. A vádhatóság szerint Nagy Imre 2005-ben, a társulás vezetőjeként, úgy igényelt az államtól több mint 8 millió forintot a kistérségi szintű  pedagógiai szakszolgálati ellátás, vagyis a logopédia és a különleges nevelési igényű gyermekeket ellátó szolgálat működtetésére, hogy a szolgálat a megjelölt időpontban, vagyis 2005. február 15-től ténylegesen még nem kezdte meg a működését.
   
Mindehhez - az ügyészség szerint - egy valótlan keltezésű iratot is felhasználtak.
   
Nagy Imre, aki 1998 és 2006 között volt a Hevesi megyeszékhely polgármestere, illetve 2002-től 2010-ig szocialista színekben a város egyéni országgyűlési képviselője, az első tárgyalási napon, csütörtökön tagadta a vádakat.
   
Korábbi nyilatkozata szerint egy fillér kár sem ért senkit, hiszen a felhasznált pénzt az utolsó fillérig a szakszolgálat működtetésére, vagyis a gyerekekre fordították, illetve a megmaradt összeget visszautalták az államkasszába.
   
Mint korábban elmondta: értelmezése szerint az összeget nem csupán a kistérségi szintű szakszolgálat működtetésére, hanem annak megszervezésére is felhasználhatták, ezért nem követtek el szabálytalanságot.
   
A pénteki tárgyaláson tanúként egykori minisztériumi illetékeseket, a szakszolgálat megszervezésében közreműködő pedagógusokat, illetve a kistérség településeinek polgármestereit hallgatta meg az Egri Városi Bíróság Schmidt Péter vezette büntetőtanácsa.
   
A kérdések elsősorban annak feltárására irányultak, hogy az előkészítés már tekinthető-e a szakszolgálat működtetésének, avagy sem, illetve a kifogásolt okirat keletkezésének körülményeire vonatkoztak.
   
A tárgyalás december 7-én, szintén tanúk meghallgatásával folytatódik; elsőfokú ítélet a jövő évben várható.
   
Az eljárás Deák Boldizsár korábbi fideszes egri önkormányzati képviselő 2007-ben tett feljelentése alapján indult Nagy Imre és három társa ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.