Összemolotovozták a polgi pecóját

Jaj, bocs: tévedésből gyújtották fel a polgármester házát

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a négy férfit, akik nyáron Molotov-koktélokkal felgyújtották a szigetcsépi polgármester házát.

2011.10.07 08:09ma.hu

A nyomozás során begyűjtött adatok alapján kiderült, hogy egy svájci férfi bízta meg az egyik férfit, hogy gyújtson föl egy házat Szigetcsépen - értesült a HavariaPress.

A férfi egy ismerősét kérte meg, hogy hajtsa végre a megbízatást bizonyos összeg fejében. Június 28-án a férfi két társával el is ment a megadott helyre, ahol Molotov-koktélokat készítettek és azokkal felgyújtották a házat, majd egyikük, a megbeszéltek alapján fényképeket készített a felgyújtott házról.

A megígért összeget azonban mégsem kapta meg a három gyújtogató, mert rossz házat borítottak lángra.

A svájci megbízó haragosa helyett ugyanis a szigetcsépi polgármester házát gyújtották fel. A polgármester és családja szerencsésen ki tudott menekülni a lángoló épületből.

A tűzvizsgálat során derült fény a szándékosságra a rendőrség pedig több emberen elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt indított eljárást, aminek során a négy férfit elfogták, őrizetbe vették, a bíróság pedig a közelmúltban elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.