Molnár szerint kizárt az adatmutyi

Törvénytelenül listázott az MSZP?

Molnár Zsolt, az MSZP szervezési igazgatója kizártnak tartja, hogy pártja XVII. kerületi szervezete törvénytelenül listázta volna azoknak az adatait, akik a tavalyi választásokon a szocialistáknak adták ajánlószelvényüket.

2011.09.29 15:11MTI

Staudt Gábor, a Jobbik budapesti elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: feljelentést tesznek, miután egy több mint háromezer választó adatait tartalmazó cd-t juttattak el pártja kerületi irojádába. Szavai szerint a listán azoknak a nevét, címét, születési dátumát rögzítették, akik a XVII. kerületben az országgyűlési választások előtt az MSZP-nek adták ajánlószelvényüket.

Molnár Zsolt, az MSZP szervezési igazgatója és fővárosi kampányfőnöke azt mondta: kizártnak tartja, hogy pártja bárhol törvénytelenül kezelte volna a választók adatait. Véleménye szerint a Jobbik által ismertetett lista "félreértés vagy koholmány", ugyanakkor a nyomozóhatóság feladata, hogy a feljelentést elbírálja. Hozzátette, az MSZP kizárólag azok adatait kezeli, akik erre felhatalmazást adtak, az ajánlószelvényüket átadókat nem listázták. Molnár Zsolt kitért arra is, hogy még tavaly nyáron törvényjavaslatot nyújtott be az ajánlószelvényekkel kapcsolatos visszaélések megszüntetése érdekében, biztosítandó, hogy a cédulát csak a jogosult használhassa fel, a kormánypártok azonban nem támogatták az indítvány megtárgyalását.

A jobbikos Novák Előd állítását, amely szerint rendszeresen látták Molnár Zsoltot a parlament folyosóján Kubatov Gáborral, a Fidesz pártigazgatójával tárgyalni, így szerinte a Fidesz és az MSZP "kiegyezett" az adatkezelési botrányok eltussolása érdekében, a szocialista politikus legendának minősítette.

"Úgy látszik, Novák Elődöt eszmetársai túl sokszor verték meg ahhoz, hogy józanul tudjon gondolkodni" - mondta.

Szavai szerint sosem tárgyalt adatkezelési kérdésekről Kubatov Gáborral, legfeljebb a futballról váltottak szót. Molnár Zsolt hozzáfűzte, Kubatovval ellentétben a jobbikos Lenhardt Balázzsal például valóban rendszeresen szokott beszélgetni, mivel nyolc évig osztálytársak voltak, de természetesen ilyenkor sem az MSZP és a Jobbik együttműködése a téma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.