A befektetők elfordulnak Magyarországtól

Varga: Eddig 50 milliárdba került a koalíció fölbomlása

Varga Mihály szerint egyre jobban lemaradunk a régió országaival folytatott versenyben. A Fidesz egykori pénzügyminisztere szerint a befektetők egyre inkább elfordulnak Magyarországtól az euróövezeti kilátástalanság miatt.

2008.04.14 10:58Magyar Nemzet

Lemaradásunkhoz most már hozzájárul az is, hogy míg a 2004-ben csatlakozott tagok közül egyre többen bevezetik az eurót, jövőre például Szlovákia, addig nálunk még időpont sincs a váltásra. A befektetők így egyre inkább elfordulnak majd Magyarországtól és ezt csak erősíti az a bizonytalanság, amelyet a koalíciós válság okoz - jelentette ki Varga Mihály a közrádió Vasárnapi Újság című műsorában.
 
Varga szerint folyamatos, tartós bizonytalanság van a forintpiacon, az állampapírok hozamai jelentősen megemelkedtek, csak a koalíció fölbomlása 50 milliárd forintjába került az országnak, ennyivel növekedett az államadósság kamatfinanszírozása. A társadalom már nem tűri sokáig, hogy egyre csúszik a gazdasági modernizáció, és ezt a teljes politikai eliten fogja számon kérni - mondta szintén a Vasárnapi Újságnak Kapolyi László, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt vezetője. 

A szocialista frakció tagjakét politizáló milliárdos jelezte: politikai közmegegyezés kéne, ez pedig ismét felhozza egy esetleges nagykoalíció szükségességét. Kapolyi László ugyanakkor közölte: nem biztos, hogy egy előre hozott választás lenne most a legcélszerűbb lépés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.