Az MSZP figyelemelterelésnek tartja tevékenységét

Budai "porondmesteri szerepkörben"?

Az MSZP elnöke szerint a kormány minden eszközzel, így Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos "akciózásaival" is a "megbukott gazdaságpolitikájáról" próbálja elterelni a figyelmet.

2011.09.15 13:17MTI

Mesterházy Attila pártelnök közleményében azt írta: a "kenyeret és cirkuszt a népnek" római elvéből mára csak a cirkusz maradt Orbán Viktor kormányának. Budai Gyula "porondmesteri szerepkörben" sorra jelent be újabb "banális műsorszámokat", amelyek "az emberek számára is egyre nyilvánvalóbban átlátszó trükkök csupán" - fűzte hozzá.
   
Az MSZP elnöke közölte, hogy pártja felháborítónak tartja az Orbán-kormány "igazságtalan kormányzási stratégiáját", és arra szólította fel a kabinetet, hogy "a felesleges cirkusz" helyett fogjon hozzá a feladatok azonnali megoldásához, amelyek közül a devizahitelesek gondjainak kezelését, az adórendszer átalakítását és az egészségügy helyzetének javítását nevesítette.
   
Az elszámoltatási kormánybiztos csütörtöki sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy több mint 30 milliárd forintot spórolt a magyar állam az elmúlt hónapokban az elszámoltatás keretében végzett vizsgálatok eredményeként.

Budai Gyula beszélt arról is, hogy a nemzetierőforrás-miniszterhez fordult, kérve, hogy Réthelyi Miklós szólítsa fel a teljesítési igazolások átadására azokat a korábbi vezető beosztású egészségügyi politikusokat, akik megbízási szerződéseket kötöttek az elmúlt időszakban különböző egészségügyi szervezetekkel. Budai Gyula szerint az ügy kulcsszereplője Matejka Zsuzsanna, az egészségügyi tárca volt kabinetfőnöke.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.