Kinek az oldalán áll az MSZP?

A kormány megmenti a devizahiteleseket? - Szijjártó vs. Mesterházy

A miniszterelnök szóvivője szerint az MSZP most sem az emberek oldalán áll, és nevetséges módon próbálja gazdagnak bélyegezni a devizahitelek miatt veszélybe kerülő tanárok, mérnökök, szakmunkások családjait.

2011.09.14 17:29MTI

Szijjártó Péter, mindezt Mesterházy Attila MSZP-pártelnök szerdai sajtótájékoztatója kapcsán közölte. A politikus közleményében hangsúlyozza: a rendkívül kockázatos, családok százezreit nehéz helyzetbe hozó devizahitelezés elterjedéséért a Gyurcsány-korszak MSZP-kormányait és állami intézményeit terheli a felelősség.
   
A nemzeti ügyek kormánya az emberek oldalán áll, ezért az otthonvédelmi akcióterv intézkedéseivel megmenti az MSZP-kormányok mulasztásai miatt nehéz helyzetbe került devizahiteles családokat - írja Szijjártó Péter.
   
A nemzeti ügyek kormánya nem engedi, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg az euróválság árát, ezért az otthonvédelmi akcióterv intézkedéseivel lehetővé teszi a devizahitelek rögzített árfolyamon történő végtörlesztését - fogalmaz a szóvivő.
   
Az MSZP szerdai sajtótájékoztatóján igazságtalannak minősítette a devizahitelek egyösszegű, rögzített árfolyamon történő végtörlesztésére vonatkozó kormánypárti javaslatot, ugyanakkor arra az esetre, ha a kormánytöbbség elfogadja azt, a szocialisták kezdeményezik, hogy országgyűlési képviselők és állami vezetők ne élhessenek ezzel a lehetőséggel.
  
 Mesterházy Attila azt mondta: a Fidesz-KDNP képviselői így demonstrálhatnák, hogy noha kétharmaduknak van adóssága, nem a saját érdekükben javasolták az MSZP szerint kizárólag a gazdagoknak megoldást jelentő végtörlesztést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.