Munka törvénykönyve

Az MSZP parlament elé viszi a szakszervezetek javaslatait

Az MSZP valamennyi szakszervezeti javaslatot a parlament elé terjeszt az új Munka törvénykönyvéről szóló, várhatóan a következő hetekben kezdődő parlamenti vitában - mondta Gúr Nándor, a szocialista párt foglalkoztatáspolitikai tagozatának elnöke szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.

2011.09.10 14:11MTI

Az ellenzéki parlamenti képviselő úgy fogalmazott, pártja még azokat az előterjesztéseket is az Országgyűlés elé kívánja vinni, amelyekkel nem ért egyet, így pótolva valamelyest a Munka törvénykönyve koncepciójának elmaradt társadalmi egyeztetését.

Gúr Nándor megerősítette, hogy az MSZP elfogadhatatlannak tartja az új Munka törvénykönyve jelenlegi tervezetét, mivel számos ponton sérti a munkavállalók érdekeit és jogait. Példaként említette, hogy a jövőben többet kellene dolgozni ugyanannyi vagy kevesebb bérért, továbbá kötöttebbé válnának a szabadságolás szabályai, illetve kibővülne a dolgozók kártérítési felelőssége.

Kiemelte: a kormánynak a hasonló koncepciók készítése helyett olyan, az emberek mindennapi életét segítő intézkedéseket kellene tennie, mint amilyen a többkulcsos adó bevezetése, vagy a munkára rakodó járulékok csökkentése.

Gúr Nándor jelezte, az MSZP az ország több pontján is demonstrációkat szervez a kormánynak a munka világát érintő tervei ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.