Törvényesül a kiszolgáltatottság?

Munka törvénykönyve - szakszervezetekkel egyeztetett a Jobbik

Bertha Szilvia elmondta: összesen 18 szakszervezet képviselőivel egyeztetett csütörtökön a Jobbik képviselője az új munka törvénykönyve tervezetéről.

2011.09.08 13:45MTI

Az ellenzéki politikus szerint a kormány által elkészített tervezet a munkavállalók "kiszolgáltatottságát törvényesíti" ezt viszont a Jobbik elfogadhatatlannak tartja.

Bertha Szilvia hangsúlyozta: a munka világát csak minimális szinten kellene szabályozni a törvényben és helyette a helyi kollektív szerződéseket kellene erősíteni.    

Kérdésre válaszolva az ellenzéki képviselő elmondta: a Jobbik minden támogatást megad a munkavállalói oldal tiltakozásához, így támogatják és részt vesznek a szeptember 29-re tervezett szakszervezeti demonstráción is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.