Szima Judit szerint a párt fenyegetőzik

Szétverné a Jobbik a TMRSZ-t?

Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) főtitkára szerint Bertha Szilvia jobbikos országgyűlési képviselő az érdekképviselő szervezet "szétrombolásával" fenyegetőzött egy levelében.

2011.09.09 19:21MTI

A TMRSZ főtitkára a szakszervezet honlapján az ellenzéki politikus azon levelére hivatkozva állítja ezt, amelyet Bertha Szilvia egy rendezvényükre szóló meghívásukra válaszolva küldött nekik. A jobbikos képviselő - a portálon idézett dokumentum szerint - egyebek mellett amiatt fejezte ki sajnálatát, hogy a TMRSZ "vezetése saját kommunikációs és szervezési hibái miatt lemond tagjaik valódi érdekvédelméről és képviseletéről, annak Országgyűlésben való megjelenítéséről". Bertha Szilvia úgy fogalmaz: "ez nem méltó egy igazi szakszervezethez", és szerinte bár "sajnos még nem törvénytelen", de ha rajtuk múlik, ez másképp lesz.
   
Szima Judit erre reagáló nyílt levelében arról ír, hogy Bertha Szilvia a Jobbik nevében fenyegető tartalmú üzenetet fogalmazott meg, amely szerinte nem egyezik a párt 850 ezres szavazótáborának véleményével. A TMRSZ vezetője ezért a kérdésben hivatalos állásfoglalást vár a Jobbiktól.
   
A TMRSZ 2009. május 18-án kötött együttműködési megállapodást a Jobbikkal, ezt a szakszervezet 2010. szeptember 25-én bontotta fel. A kontraktus értelmében a szakszervezet vállalta, hogy aktívan részt vesz a Jobbik rendészeti programjának kidolgozásában, a Jobbik pedig azt, hogy figyelembe veszi a TMRSZ javaslatait. Szima Judit a Jobbik EP-listájának negyedik helyén is szerepelt, de végül a három brüsszeli mandátumot elnyerő párt nem delegálta a főtitkárt a később az Országgyűlés alelnöki tisztségébe hazatérő Balczó Zoltán helyére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.