"Bujtogatás"

Beszólt a rendőri vezetőknek - 160 ezres bírságot kapott Szima

Kétrendbeli, folytatólagosan elkövetett bujtogatás miatt 160 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte jogerősen Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) főtitkárát kedden a Legfelsőbb Bíróság.

2011.09.06 14:34MTI

A Budapesti Katonai Ügyészség még 2008-ban emelt vádat a TMRSZ főtitkára ellen bujtogatás miatt. A vád szerint Szima Judit több, a szervezet honlapjára kikerült cikkben támadta a rendőri vezetőket.

A főtitkárt első és másodfokon is elmarasztalta a bíróság. A Legfelsőbb Bíróság, most ezen ítéleteket hagyta helyben. A korábbi, még nem jogerős ítélet szerint lefokozták Szima Juditot, a TMRSZ főtitkára tavaly augusztusban nyugállományba vonult. A katonai ügyész korábban az ítélet súlyosbítása, míg a vádlott és ügyvédje felmentésért fellebbezett.

A Legfelsőbb Bíróság tanácsvezető bírája az ítélet indoklásában kifejtette, hogy Szima Judit, szakszervezeti vezetőként konkrét parancsokról mondhatott volna véleményt, ám általánosságban nem bírálhatta volna a rendőrség vezetőit. A keddi ítélet jogerős, fellebbezésre illetve egyéb jogorvoslatra nincs lehetőség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.