Az MSZP az EU-s támogatás mellett érvel

Az ablakon dobálja ki a milliárdokat Ferencváros?

Az MSZP szerint a fideszes vezetésű ferencvárosi önkormányzat kidob az ablakon 2,9 milliárd forintot azzal, hogy a kerületi vezetés nem írja alá a Gát utca felújítását lehetővé tevő európai uniós támogatási szerződést.

2011.09.01 16:44MTI

Horváth Csaba a szocialisták budapesti elnöke és Pál Tibor országgyűlési képviselő csütörtökön József Attila IX. kerületi Gát utcai szülőháza előtt tartott sajtótájékoztatójukon emlékeztettek arra, hogy az önkormányzat három éve pályázatot nyújtott be kilenc Gát utcai épület felújítására.
   
Pál Tibor, Ferencváros korábbi szocialista alpolgármestere elmondta, bár a kerület megnyerte az uniós forrást, az önkormányzati vezetés időhiányra hivatkozva nem kívánja megkötni a szerződést. A szocialista politikus szerint azonban a szeptember 6-ai határidőig meg lehetne tenni a szükséges lépéseket, ezért nem lenne szabad lemondani a fejlesztési lehetőségről.
   
Jelezte: a közbeszerzések kiírása után módosítani lehetne a beruházás határidején.
   
Pál Tibor közölte azt is, a képviselő-testület - szavai szerint látszatcselekvésként - ugyanakkor a Gát utca 3. és 5. szám alatti, közös udvarú épületek (önkormányzati bérlakások) értékesítéséről akart dönteni. Hozzátette: a testület csak az ő jelzésére állt el a 3-as számú épület - József Attila szülőhelyének - eladásától.
   
A szocialista politikus bejelentette: azt kéri a fideszes városvezetéstől, hívja össze szeptember 6-áig a testületi ülést, hogy mégis felhatalmazást adhassanak az uniós pályázat aláírására, hogy ne váljon "szellemvárossá" a könyék.
   
Horváth Csaba a történtekkel, a "félbehagyott beruházással" kapcsolatban arról beszélt: mindez mintapéldája annak, mi történik az önkormányzatokkal; szerinte jelzi, hogy a városokat és városrészeket vezető fideszes politikusok gyakorlatilag asszisztálnak az önkormányzatok felszámolásához.
   
Úgy vélte, az új önkormányzati törvény majd arról szól, hogy az önkormányzatok önrendelkezését felszámolják. Ez szavai szerint a "polgárok kirablása", hiszen ők nem dönthetnek majd a jövőben a fontos helyi kérdésekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.