Falurombolást vizionál a Jobbik

Önkormányzati reform: Ceausescu-Orbán-terv?

A Jobbik szerint az önkormányzati reform múlt csütörtökön ismertetett alapelveiből az derül ki, hogy falurombolás lesz Magyarországon.

2011.08.23 14:00MTI

Ezt Hegedűs Lórántné, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője jelentette ki kedden, a koncepciót egy Ceausescu-Orbán-tervnek nevezve.
   
A jobbikos képviselő szerint a koncepció mögött nincsenek hatástanulmányok és konkrét számokat sem lehet hallani. A Jobbik szerint egyelőre az biztos a Széll Kálmán Terv szerint, hogy a hiánycél tartása miatt a következő két évben jelentős forrásokat kell kivonni.

Azonban - értékeli az ellenzéki párt - hiányoznak a költséghatékonysági számítások, nem tudni, hogy lesznek-e elbocsátások az önkormányzati szektorban és ha igen, mekkorák.    

"Ez nem önkormányzati koncepció, hanem egy hatalomgyakorlási technika: a tervgazdálkodáson keresztül kézi vezérléssel próbálja a pártállami rendszert feléleszteni a kormány" - fogalmazott Hegedűs Lórántné, aki szerint "a Fidesz ezzel megmutatja valódi arcát: volt már liberális álarca és konzervatív álarca, most pedig megmutatja a Soros-pénzen píározott rákosista, posztkommunista igazi arcát".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.