Jön az államosítás

Iskolabezárásokat jósolnak a pedagógusok

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) attól tart, hogy komoly intézménybezárási hullámot indíthat el az iskolák állami kézbe vétele. A szervezet elnökének közlése szerint ugyanakkor szeptember első hetében biztosan nem lesz sztrájk.

2011.08.30 14:11MTI

Mendrey László, a PDSZ elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatón érthetetlennek nevezte, hogy miért kell állami kézbe venni minden intézményt, miközben a Széll Kálmán Terv szerint még idén 80-90 milliárd forintot vonnának ki a közoktatásból.

Az érdekvédő kifogásolta a pedagógusok 32 órás, kötelezően iskolában eltöltendő időkeretére vonatkozó elképzelést is, azt megalázónak, álságosnak és dilettánsnak nevezte. Elmondta: a többi szakszervezettel a héten ülnek le tárgyalni, de szeptember első hetében biztosan nem lesz sztrájk.

Addig konkrét megmozdulásokat nem terveznek, amíg a törvényt nem látták - jelezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.