Kiszámíthatóbb rendvédelmi pályát várnak

VPDSZ: szerzett jogot nem lehet elvenni

A Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete (VPDSZ) kiszámítható rendvédelmi pálya kidolgozására szólította fel a kormányt, a nyugdíjrendszerrel kapcsolatos tervezett változásokról úgy vélekedik: szerzett jogokat nem lehet elvenni.

2011.06.06 16:55MTI

A VPDSZ közleménye ismerteti: a szakszervezet hétfői választmányi ülésén elutasította a szolgálati nyugdíjrendszer megváltoztatásával kapcsolatos kormányzati anyagot. A szakszervezet álláspontja szerint szerzett és gyakorolt jogot nem lehet elvenni. 
   
Az aktív állományt illetően a VPDSZ felszólítja a kormányt arra, hogy az életpálya kidolgozásával mielőbb teremtse meg a rendvédelmi pálya kiszámíthatóságát.
   
"A VPDSZ ennek ismeretében dönt a további lépéseiről a törvényesség betartása mellett, és a nyomásgyakorlás eszközeiről nem hajlandó lemondani" - áll a szakszervezet közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.