Hatvan járművet kaptak

Új motorokon üldözheti a bűnt a magyar rendőrség

Hatvan új, kifejezetten rendőrségi használatra kialakított motorkerékpárt szerzett be a rendőrség, a járműveket Halmosi Zsolt, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) rendészeti főigazgatója mutatta be szerdán Budapesten újságíróknak.

2011.08.24 11:52MTI

A dandártábornok elmondta: a BMV R900RT típusú szolgálati motorkerékpárok abban különböznek a hobbicélra használt motoroktól, hogy más az elektronikájuk és strapabíróbb a futóművük. Így folyamatos, 24 órás szolgálatra is alkalmasak - tette hozzá.
   
A motorkerékpárok döntő többsége az autópálya alosztályhoz kerül. Ezzel összefüggésben Halmosi Zsolt elmondta: a motoros szolgálat torlódásoknál könnyen, gyorsan tud a helyszínre sietni. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az új motorok akár 195 kilométeres óránkénti sebességre is képesek.
   
A motorkerékpárok beszerzésével párhuzamosan az ORFK a járőrök védelme érdekében 73 kétrészes motoros-felsőruházatot, 58 pár nyári és 25 pár téli motoroskesztyűt, 14 kétrészes motoros-alsóruházatot, 64 bukósisakot és 54 motoroscsizmát is vett.
   
A speciális szolgálati egyenruházatot központi keretből, nyílt közbeszerzési eljárás keretében vásárolták meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.