Hiánycikk lett a német juhász

A német rendőrség már belgákkal dolgoztat

Nehézségekbe ütközik a német juhászkutyák toborzása, ezért az egyik nyugat-németországi régióban belga juhászok váltják fel fokozatosan a németeket a rendőrségnél.

2011.08.23 11:12MTI

"Hiánycikk lett a német juhász (a német piacon) - erősítette meg Heiko Grube, a legnagyobb németjuhász-tenyésztő szervezet szóvivője.

A hiány pótlására Észak-Rajna-Vesztfália rendőrei saját tenyészetet tartanak, amelyben egyre több a belga juhász.

A nyugat-németországi Stukenbrock kutyanevelő iskolája, ahol a kutyákat kiképzik megoldást talált a költségvetés gondjaira Grube szerint, a rendőrség ugyanis általában legfeljebb 2000 eurót - azaz több mint 545 ezer forintot - fizet egy német juhászért, amely "mélyen az értéken aluli ár".

"Ez semmit nem vesz el a német juhász értékéből" - mondta Grube. "Mindkét fajta (a német és a belga) érdekes, és jó juhászkutya, de még ugyannak a fajtának mindegyik egyede sem felel meg a rendőrség szükségleteinek.

A repülőtéren még mindig német juhászokat alkalmaznak a kábítószer kiszagolására - mondta.

Más régiókban a német rendőrség továbbra is nagy számban alkalmaz német juhászokat, mint ahogyan arról a szövetség magazinjában megjelent számos jelentés is tanúskodik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.