Hány rokkanttól veszik el a nyugdíjat?

A legdurvább megszorításokra készül a kormány?

Az MSZP szerint csak figyelemelterelés Selmeczi Gabriella hétfői nyilatkozata, "mert a valóság az, hogy soha nem látott megszorításokra készül a kormány a szociális ellátás, az egészségügy és a nyugdíjrendszer területén".

2011.08.08 17:05MTI

Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja közleményében visszautasítja a nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott azon szavait, miszerint ha nem lett volna magánnyugdíjpénztár, akkor kisebb lenne az államháztartási hiány.

Mint írta, ezzel szemben a valóság az, hogy "ezt a megtakarítást pazarolta el a kormány például MOL-részvényekre, debreceni stadionra és a Fidesz-kormány egy évének pocsék gazdaságpolitikája miatt immár harmadszor átjavított költségvetés aktuális hiányainak foltozásaira".
   
A közlemény kitért arra is, hogy Selmeczi Gabriella azt is kifogásolta, hogy eltőzsdézték a vagyont, ahelyett, hogy állampapírba fektették volna.

Az MSZP ennek kapcsán megjegyezte: törvény írta elő, mikor mennyit kell vásárolni állampapírból, egyéb kötvényekből, részvényekből és szinte kizárt, hogy az alig pár százaléknyi szabad tőzsdei mozgással el lehetett volna tőzsdézni ezt a vagyont, ahogy ez nem is történt meg.
   
Korózs Lajos álláspontja szerint a nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott "demagóg módon próbálja érzékeltetni, hogy milyen veszteségeket jelentett a magánnyugdíjpénztár, mondván a GYES-t, GYED-et, illetve a gyógyszereket és még sok mást lehetett volna finanszírozni az ide utalt összegekből".

Az MSZP-s politikus ezzel szemben azt írta: a beszedett járulékokból csak nyugdíjat lehet finanszírozni.
   
A szocialista elnökségi tag szerint "sokkal fontosabb lenne, hogy Selmeczi Gabriella arra adjon választ: hány rokkanttól veszik el a nyugdíját, lesz-e és kinek özvegyi nyugdíja, hol fognak dolgozni a rendőrök, BV-sek, tűzoltók, határőrök, mennyi lesz a januári nyugdíjemelés mértéke?"
   
A párt felszólította a Fideszt, hogy "hagyja abba a hazugságokra épülő kormánystratégiáját és végre merje vállalni, hogy hibás gazdaságpolitikát folytatott az eltelt időszakban, aminek következménye az a súlyos költségvetési hiány, amit sorozatos költségvetés módosításokkal kénytelenek foltozgatni".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.