A párt szerint a kormány csak statisztikát javít

Beszólt az MSZP a közmunkaprogramok miatt

Csige Tamás Hajdúdorog szocialista polgármestere azt mondta: az MSZP szerint a kormány a közmunkaprogramok "szétverésével" bebizonyította, hogy a közfoglalkoztatás területén csak a statisztikák javítására koncentrál és nem akar valódi esélyt teremteni.

2011.08.08 15:53MTI

Az ellenzéki politikus kiemelte: az Orbán-kormány döntése értelmében jelenleg csak négy órában és legfeljebb két hónapig vehet részt valaki a közfoglalkoztatásban, amivel így mindössze 1 500 forinttal lehet többet keresni mint a segély összege.  

Éppen ezért Csige Tamás azt kéri a kormánytól, hogy ne fosszák meg az 55 év felettieket a közmunkaprogramban való aktív részvételtől, illetve minimum hat órában és minimum hat hónapig lehessen valakit foglalkoztatni a közmunkaprogramokban.

A szocialista politikus szerint ugyanis így kiderülhet, hogyha valaki valóban jól végzi a munkáját, akkor önkormányzati ajánlással esély nyílhat az elhelyezkedésére az elsődleges munkaerő-piacon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.